Kerro tarinasi mukaan taideteokseen

Olen tekemässä teossarjaa "Aika kultaa muistot", jonka teemana on suhde isään. Teoksen idea sai alkunsa siitä, että oma kokemukseni isästäni on muuttunut viimeisien vuosien aikana.

Teos on syntyvaiheessa ja haluankin kerätä siihen mahdollisimman monta tarinaa ja luoda teoksen, mikä tahtoo syntyä. 

Jaa oma tarinasi olipa se millainen tahansa. Lupaan lukea kaikki tarinat ja ottaa ne mukaan parhaalla mahdollisella tavalla taideteokseen.

Kirjoita noin 100 sanaa. Jotta tarina palvelee tarkoitustaan yritä kiteyttää se noin sataan sanaan.

Lähetä tarinasi oheisella lomakkeella tai sähköpostilla janne@korkkijanne.fi. Laita otsikoksi "Aika kultaa muistot". 

"Aika kultaa muistot"

100 sanaa isästä

  Tarinoiden käsittely luottamuksellista

  Tarinoiden käsittely on ehdottoman luottamuksellista. Tarinasi tullaan kopioimaan teosta varten ilman henkilötietoja. Vastaanoton jälkeen kaikki tietosi ja yhteys tarinaasi hävitetään. Sähköposti osoitteesi tallennetaan tiedottamista varten. Tiedotamme teoksen vaiheista ja ilmoitamme sen valmistumisesta. Jos haluat lisätä nimimerkin omaa tunnistamistasi varten niin voit sen halutessaan tehdä, jolloin nimimerkki lisätään tarinan loppuun.

  Tarinat

  Olen elänyt lapsuuden kodissa, jossa isä oli hallitseva ja pelottava. Pelkäsin paljon, mikä aiheutti monenlaisia haasteita elämääni, kuten tunteiden ja tarpeiden ilmaisua sekä oppimisvaikeutta. Jännittynyt ilmapiiri pakotti kiinnittämään huomiota selviytymiseen eikä aidolle kohtaamiselle ollut tilaa.

  Tätä hallitsevaa tarinaa kannoin mukanani aikuisuuteen. Tarina kuitenkin alkoi muuttumaan, kun pääsin kohtamaan isäni terapiassa. Kätkettyjen asioiden esille nostaminen "kellaristani" oli puhdistava kokemus, joka antoi tilaa myös iloisimmille asioille. Synkkä kuva isästäni ei ollutkaan ainoa totuus. Prosessini edetessä oivalsin, että voin valita mitä muistoja kannan mukanani.

  Anteeksi antamisen prosessi on ollut myös puhdistavaa ja vapauttavaa. Isän kasvot ovatkin alkaneet hymyilemään ja "kuivien vitsien" ääni on saanut, jopa nauramaan. Kultaako aika muistot? Kyllä, jos niitä uskaltaa katsoa silmiin.  - Janne76